Please scroll down for English version.
Nguyên liệu
- 1 bó cải bẹ xanh
- bún tươi hoặc bánh hỏi
- giá sống, cà rốt, rau thơm xà lách. Chả chay, 1 bìa đậu phụ chiên vàng, đậu phộng rang vàng
Cách Làm
- 1 bó cải bẹ xanh chọn lá lớn đều nhau. Nếu lá nhỏ, lấy nửa thân lá trở lên, tùy bản lá lớn nhỏ lấy hết chiều rộng của bản lá, cắt ngang lấy chừng 6 – 7 phân chiều cao sao cho cắt được miếng lá ít nhất cỡ nửa bàn tay người lớn. Nếu lá thật lớn, rọc bỏ cuống lá, lấy hai bản lá hai bên. Rửa sạch, để ráo.
- Giá nhặt bỏ rễ.
- Cà rốt gọt vỏ xắt sợi
- Hẹ hoặc hành lá cắt lấy lá chần sơ qua nước sôi, ngâm nước lạnh cho xanh.
- Rau thơm nhặt rửa sạch, thái nhỏ. Đậu phụ chiên và chả chay cắt lát vừa ăn.
- Trải lá cải bẹ xanh ra, để lên 1 lớp rau thơm xà lách, kế đến là bún, cà rốt, đậu phụ, chả chay và chút đậu phộng rang. Cuốn tròn lá cải chặt tay, dùng cọng hành lá hoặc một lá hẹ cột ngang lại cho chắc, dùng kéo cắt hai đầu mép lá dư cho đẹp mắt. Làm tiếp như thế cho đến hết.
* Quậy chao với chanh, đường làm nước chấm.
Ingredient
- 1 bunch mustard greens
- rice vermicelli or intricate bundles rice vermicelli (bánh hỏi)
- bean sprouts, carrot, fresh Vietnamese herbs and lettuce.
- Vegetarian ham, fried tofu
- Roasted peanuts
Method
- Choose big leaves of mustard greens. If the leaf is small, use the whole leaf without the stem, cut into the size of a palm of an adult. If the leaf is too big, remove the middle stem. Wash well, drain dry.
- Remove the roots of bean sprout.
- Peel carrot and shred
- Remove the roots of chives or green onions, blanch then soak into cold water to preserve the green color.
- Clean fresh herbs, wash well, shred.
- Fry tofu and vegetarian ham, slice.
- Spread mustard green onto a plate, put 1 layer of fresh herbs, then vermicelli, carrot, tofu, vegetarian ham and peanuts. Roll tightly, use the chive string or green onion string to tie the roll to keep it in place. Cut into half for a nice presentation. Repeat this step for all of the rolls.
* Mix fermented bean curd with freshly squeezed lime juice and sugar for dipping sauce.
Enjoy!!!
Kim
No comments:
Post a Comment